Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

VoIP rješenja ključna za male i srednje tvrtke

Sam pojam VoIPa tj. prijenosa glasa putem Internet protokola je relativno svima poznat, međutim stručnjaci ukazuju na činjenicu da su još uvijek nejasne VoIP prednosti kao što su fleksibilnost, skalabilnost i isplativost.

Mobilnost

Kao vlasniku male tvrtke, važno je da imate fleksibilnost u smislu u kojem se posao može obavljati. Mala ili srednja tvrtka koja uvodi VoIP, treba samo internet vezu kako bi uživala u blagodatima potpuno opremljenog poslovnog komunikacijskog sustava, sa značajkama kao što integracije telefonskog sustava sa softverom ili kao što su cjelovita rješenja za upravljanje odnosima unutar menadžmenta. Ova fleksibilnost ne samo da olakšava posao prilikom preseljenja ureda; ona omogućava više mobilne radne snage, sve putem mogućnosti iskorištavanja komunikacija u sustavu tvrtke putem interneta od kuće ili s putovanja.

Skalabilnost

Osobito kada imate virtualnu telefonsku centralu u oblaku, rješenje unificiranih komunikacija s VoIP telefonijom je visoko skalabilna opcija, laka i ekonomična za tvrtku za primjerice dodavanje novih djelatnika ili brisanje nepotrebnih značajki. Mala i srednja poduzeća koja uvedu rješenja u oblaku, pozicioniraju se za oblak koji će dominirati u budućnosti. Predviđa se da će do 2015.godine, 60 posto svjetskih poslužitelja (servera) biti u oblaku i skalabilnost ove nove tehnologije će pomoći održanju razvoja brzog svjetskog rasta internet ekonomije. Baš kao što zemlje u razvoju prelaze na telekomunikacije u oblaku zbog njihove skalabilnosti, tvrtke koje su u fazi rasta će imati koristi od svih aspekata komunikacija u oblaku.

Dostupnost

U članku za PC magazin, Brad Chacos je jezgrovito rekao : "Najniži troškovi telefoniranja su najveća atrakcija VoIP-a."

Chacos je istaknuo da je vrlo malo hardvera uključeno u većinu VoIP implementacija, tako da je ušteda za mala i srednja poduzeća značajna zato što nema trošenja novca na određenu opremu različitih telekomunikacijskih operatera koja je specifična za određene telekomunikacijske usluge. Osim toga, mjesečni troškovi za VoIP su često manji od naknada za tradicionalne telefonske sustave.

"VoIP je jeftiniji od tradicionalnih fiksnih linija ukoliko imate djelatnike na udaljenim mjestima", napisao je Chacos. "Budući da mrežni pozivi putuju isključivo preko mreže podataka i za to ne trebaju javne telefonske linije, većina VoIP pružatelja usluga vam upućivanje poziva prema svojim suradnicima daje besplatno, čak i ako ste vi u Milanu, a oni u Moskvi ".

Ovo nipošto nisu jedine prednosti koje tvrtke uživaju odabirom VoIPa, ali one su među najznačajnijima i među najcitiranijima kod zadovoljnih korisnika VoIP.
Ukoliko ste i vi bili u mogućnosti iskušati ove ili druge prednosti VoIPa, rado bismo o njima čitali u komentarima! Dobrodošli ste.

Podijeli: