Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

VoIP: Bolje od Sci-Fi

Sjećate li se obitelji  Jetsons, crtića gdje su svi likovi koristili satove za video razgovore? Što kažete na one glomazne komunikatore iz Zvjezdanih staza koje je posada USS Enterprise-a koristila za međusobno razgovaranje? Ove vrste komunikacijskih tehnologija su zarobljene u našoj mašti  već desetljećima. Ali  činjenica je da, dok su letjeli automobili i posluživali nas roboti sluškinje,  pisci znanstvene fantastike, sve do prošle godine, nisu mogli niti sanjati tehnološki svijet kakav danas poznajemo.  Ne samo da živi internet telefonija,  već su i  videokonferencije moguće;  povoljne i dostupne mikro, malim i srednjim tvrtkama.

I kapetan Kirk je mogao koristiti VoIP

Ako ste gledali Zvjezdane staze, znate da su koristili uređaje s grafičkim podatcima  koji crpe podatke iz različitih vremena: takvi komunikatori jednostavno nisu pouzdani. Naizgled svaki put kapetan Kirk i Spock tako jednostavno nađu put do nekog čudnog planeta,  zapadnu u škakljivu  situaciju i onda ...pogodite što? Njihove rane verzije mobitela budu izvan dometa, nedostupne ili neispravne.

Vaš ured vjerojatno nije smješten na svemirskom brodu , ali  vas to ne spriječava da imate najbolju  komunikacijsku tehnologiju.Otkad imamo VoIP telefonske centrale u oblaku, ne trebate brinuti o lošoj vezi i o mjestu gdje ćete postaviti telefonsku centralu, njezinom održavanju i ažuriranju.  A kako i mobilna VoIP tehnologija napreduje,  uz virtualne telefonske centrale možete hrabro zakoračiti tamo gdje još nitko nije.

Upoznajte  George Jetsona, Dick Tracija, kapetana Kirka - u videokonferenciji

Kao klinka, uvijek sam željela u realnom vremenu razgovarati preko sata, i potpuno sam previdjela prešutni zlokoban događaj koji  je prisilio čovječanstvo da živi u oblacima. Također sam previdjela kako bi glupo bilo buljiti u svoje satove svaki put kada bih trebala nazvati nekoga. Ispalo je da je mnogo lakše razgovarati preko telefona, tableta i laptopa od gigantskih ručnih satova, s mnogo boljom kvalitetom.
I dok su razgovori u obitelji Jetson bili između  samo dvije osobe koje su se najčešče samo izderavale,  VoIP videokonferencija omogućuje neograničenom broju ljudi da razgovaraju jedni s drugima, svaki s različitom vrstom uređaja.
Ako vas to ne zadovoljava, svaki tech proizvođač na tržištu će uskoro izaći s naizgled nosivim uređajima na ručnim zglobovima, tako da će video razgovori putem ručnog sata biti bliska stvarnost.  A ti satovi izgledaju puno hladnije negoli komadina metala  George Jetsona. A i riskirate ozbiljnu reumu.

Da biste vidjeli kako vas VoIP sustavi mogu približiti budućnosti naprednijoj negoli je obitelj Jetson  mogla zamisliti, ne ustručavajte se kontaktirati  Skvid stručnjake.

Podijeli: