Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Top 5 alata za odvjetnike

Tko je rekao da je biti odvjetnik lagan posao? Od susreta s klijentima, preko žongliranja sa spisima do brige da su svi aduti spremni za ročišta, čini odvjetnčki poziv iznimno teškim. Srećom, odvjetnici ne moraju sve raditi sami - imaju tehnologiju na koju se mogu osloniti. Donosimo vam neke od tehnoloških trendova koji se najviše koriste u odvjetničkim uredima:

Mobiteli: Ok, doduše mobiteli nisu trend, na tržištu su prisutni već dulje vrijeme, ali način na koji se oni sve više koriste vrijedno je spomena. Prema našem iskustvu, sve veći broj odvjetnika koristi mobilne aplikacije zbog nečeg vezanog uz posao, i to najviše zato kako bi im se omogućilo da  ostanu dostupni kolegama iz ureda sa svojim telefonima.

Rad na vlastitom laptopu: Donošenje vlastitih uređaja, najčešće laptopova, je politika koja ide ruku pod ruku s mobilnim uređajima, na način da omogućuje one mehanizme koji će dodatno povezati ured. Osobito je prikladno za odvjetnike koji većinu svoga rada provode fizički izvan uredskog prostora. Kada odvjetnički ured prigrli takav princip rada, on pruža odvjetnicima jednostavan pristup poslovnom sustavu ureda što značajno štedi vrijeme i novac, a da ne spominjemo pogodnosti koje se daju pojedininim odvjetnicima. Ukoliko odvjetnik mora provesti cijeli dan na sastanku s klijentom u drugom gradu recimo, on/ona ne mora brinuti o tome kako će pristupiti sustavu firme. 

Programi: Vjerovali ili ne, odvjetnici su jednako skloni skidanju raznoraznih programa (eng. app). Odvjetnici se često oslanjaju na niz različitih aplikacija koja im pomažu ubrzati njihov posao. Među najpopularnijima su zasigurno Dropbox i LinkedIn. Zapravo, odvjetnici koriste aplikacije za gotovo sve, od pohranjivanja datoteka u zakazane planove do diktiranja bilješki kroz program.

Tableti:  Tablet je odvjetniku najbolji prijatelj. On je vrhunski pratilac bilo da sjedi u sudnici, za radnim stolom ili u nekom gradskom uredu gdje čeka na uvid ili predaju spisa. Vrlina tableta za odvjetnike je njegova lagana prenosivost i činjenica da mogu izvoditi više različitih aplikacija istodobno koje su odvjetnicima potrebne. Budući da su odvjetnici vezani za svoje tablete, važno je u uredu usvojiti politiku rada na vlastitim uređajima, jer bez njih bi uloga osobnih tableta postala poprilično beznačajna. Srećom, čini se da su odvjetnička društva uhvatila zamah, a veliki korak naprijed prema korištenju mobilne tehnologije kod različitih tvrtki je nešto što će samo dodatno pokrenuti kotač produktivnosti unaprijed.

Posljednje, ali ne i manje važno, tu je jedna stvar koju odvjetnička društva trebaju i ništa ne bi trebali činiti bez nje: objedinjene komunikacije. S obzirom da je odvjetništvo građeno na temelju učinkovite komunikacije - od susreta s klijentima do razgovora s kolegama – objedinjene komunikacije  mogu poboljšati zadovoljstvo klijenta i produktivnosti zaposlenika. A tko to ne želi?

Podijeli: