Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Telefonski poziv je pravi način za komunikaciju i poslovnu suradnju, kakav sms!

Komuniciramo svaki dan, a tekstualne i video značajke naših pametnih telefona komunikaciju čine još lakšom. Možda najlakši način za komunikaciju s nekim je putem SMS poruke.
Brzo. Jednostavno. Čisto.

Međutim, ostaje pitanje: da li je sms pravi odabir i za posao? Može li sms biti učinkovito sredstvo komunikacije? Može li sms biti učinkovito sredstvo za suradnju? Jok, i ne baš.

Evo, i moj kolega kaže da dijelimo isto mišljenje.

SMS poruka je zgodna i idealna za osobne razgovore,  ali jednostavno nema isti učinak kada ju koristimo u poslovne svrhe.
Očito, brza komunikacija s kolegama i drugim djelatnicima ostaje sastavni dio poslovanja, ali druge komunikacijske opcije kao što su e-pošta, VoIP i integrirane poruke, puno su učinkovitije u korporativnom okruženju od sms poruke. Moj kolega mi je naveo tri primjera kako sms-anje može povrijediti i narušiti napore oko suradnje:

  • Ako sms-ate važan detalj, može se činiti kao da to i nije tako važno suradniku
  • Upotrebljavajući e-poštu i sms poruke za raspodjelu dužnosti i poslova, možete zbrkati poruku između ekipa
  • Slanje podataka putem e-pošte omogućuje svakom članu da slijedi poruke

Vrijedi napomenuti da pravilo o ne upotrebljavanju SMS poruka vrijedi dvostruko u radu s drugim tvrtkama ili zastupnicima u interakciji s klijentom. Ako je SMS već implementiran kao komunikacijski alat u poslovnoj praksi, dobro je popratiti slanje poruke e-poštom ili telefonskim pozivom, kako bi bili sigurni da su SMS poruke pročitane.

VoIP rješenje pruža fleksibilnost

Umjesto da šaljete SMS poruku bratu u vinogradu ili kolegi u drugoj radnoj sobi, zašto ih ne biste nazvali? Uz sav napredak u VoIP tehnologiji, suradnja na tom području je postala lagana kao povjetarac, čineći obitelj i djelatnike unutar kompanija povezanima gdje god se nalazili.

Navesti ću vam sedam razloga idealnih za poslovnu komunikaciju zbog kojih naši korisnici odmah prelaze na VoIP:

  • Značajke povezane s VoIP-om, kao što je prosljeđivanje poziva, puno su veće od onih koje ima klasična telefonska centrala
  • VoIP davatelji usluga imaju rješenje u slučaju nestanka struje, što omogućava tvrtkama neometano održavanje telefonskih razgovora
  • Paketi su all-inclusive od jednog operatera, eliminirajući potrebu za pronalaženjem odvojenih usluga različitih operatera i proizvođača
  • Tvrtke mogu uključiti i mobitele u paketu, čime zaposlenici rade učinkovitije kada su izvan ureda
  • Nema potrebe za Službom za korisnike i tehničkom podrškom, sve se lako unese, izbriše ili ukloni putem interneta
  • VoIP je najisplativiji, sa vrhunskom jasnoćom poziva
  • Paketi se mogu dogovoriti telefonskim pozivom i ugovoriti putem e-pošte

Skvid nudi sjajne VoIP pakete za male i srednje poduzetnike, pružajući sve potrebne alate za poboljšanje suradnje i komunikacije u tvrtki.

Podijeli: