Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Stalno visite na mobitelu? Unificirane komunikacije su prava stvar za vas

Prošli vikend sam izašla vani sa starim frendovima s faksa. Unatoč činjenici da se nismo vidjeli skoro dvije godine, veći dio večeri smo proveli radeći gotovo samo jednu stvar: viseći na svojim pametnim telefonima. Nemoguće je bilo prisjetiti se sjajnih dogodovština s faksa jer smo se cijelo vrijeme natjecali s naizgled bitnim Whatsup porukama i Instagram pregledavanjima.

Velike su šanse da se i vaše socijalne interakcije ovako odvijaju. Osobito sada kada se na poslu služimo vlastitim pametnim uređajima, dešava se to da imamo zgradu punu ljudi koji ne mogu niti 30 sekundi bez provjere da li imaju bilo kakvih novih obavijesti na svom telefonu. Priznajem, i ja sam jedna od njih.

Ovo je mjesto gdje leži veliki dio uspjeha objedinjenih komunikacija: angažiranje radne snage u sredini u kojoj žive .

Uspon rješenja unificiranih komunikacija

Nije slučajnost da  uspon unificiranih komunikacija  leži upravo u širokom prihvaćanju mobilnih uređaja i nema ama baš nikakvih naznaka usporavanja tog rasta u skorije vrijeme .

U ovom trenutku postoji više mobilnih uređaja na planeti negoli ljudi! 61 posto europljana posjeduje jedan ili više pametnih telefona. Tržište unificiranih komunikacija strelovito raste, po složenoj godišnjoj stopi rasta od gotovo 36 posto do 2018, kada će prema istraživanju Transparency Internationala,  biti vrijedno 62 milijarde eura.

Učinkovite platforme unificiranih komunikacija rješavaju potrebu da cijela tvrtka surađuje i prenosi informacije, i sve uspješno  kombiniraju s ljudima koji su ovisni o svojim mobilnim uređajima. Dakle, umjesto da puno vremena provodite telefonirajući ili šetate iz jednog ureda u drugi, slanje instant poruka na kolegin iPhone je dokazano učinkovitije. Govorna pošta na vašem uredskom telefonu je preusmjerena u inbox vašeg osobnog pametnog telefona. Umjesto prezentacije s projektorom,  održite videokonferenciju sa svog tableta.

Možda će vam se činiti da ovo štedi koju minutu ili dvije, ali kada zbrojite sve te minute i  integrirate mobilnost i unificirana komunikacijska rješenja u tri tjedna rada, uštedjeti ćete posao od mjesec dana.

E sad, kad bih samo uspjela pridobiti ekipu da se skine s Facea barem dok se ne odvrti "Letovanić" do kraja, ja bih bila sretna.

Podijeli: