Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Revolucionarne vertikalne farme i što nas one mogu naučiti o telefoniji u oblaku

Što se dogodi kada neki oblik tehnologije zastari i postane neodrživ? Transformiramo ga!Svi smo se do sada susreli u životu s nekim primjerom transformacije, međutim na održivu poljoprivredu bi vjerojatno većina pomislila s obzirom da su svima poznate teme o rastućoj potražnji za hranom, očuvanju okoliša, balansiranju utjecajima na okoliš.

U urbanim sredinama visoke gustoće dostupnost obradivnog zemljišta je zanemariva, tako da tradicionalni uzgoj i poljoprivreda nisu opcija. Kako onda proizvođači hrane nahrane širu populaciju bez zemljišta za proizvodnju? Umjesto da se šire, oni rastu u visine.

Vertikalne farme su najbolji primjer transformiranja tradicionalne tehnologije u svrhu ispunjavanja zahtjeva tržišta i potrošača. Ali ne mijenja se samo poljoprivreda. Komunikacijske tehnologije doživljavaju sličnu transformaciju s dijeljenjem i pohranjivanjem podataka, s jednako uzvišenim ciljevima.

Kako uspijevaju vertikalne farme?

Vertikalne farme slijede prirodan ishod kretanja stanovništva: zgušnjavanje i veći rast. Baš kao što ljudi grade nebodere i stambene zgrade da ih stane više na četvorni metar, vertikalne farme teže postizanju istog cilja - visoki intenzitet uzgoja u manjem prostoru.
Međutim, korist od takve tehnologije nije samo u prostoru. Vertikalne farme rješavaju probleme potrošnje vode koji su povezani s tradicionalnom poljoprivredom, a koja je stavila veliki pritisak na globalnu opskrbu svježom vodom. 2014. Journal of Agriculture je proveo istraživanje kojim se uvrdilo da vertikalne farme koriste 90 posto manje vode preko tehnike koja se zove „aeroponics” – za zalijevanje korijenja koriste vodenu maglicu bogatu nutrijentima, a zatim je recikliraju za ponovnu uporabu, a ne navodnjavanje.

Zanimljivo je da kada govorimo o problemima učinkovitosti i održivosti, tradicionalne tehnologije u poljoprivredi se mogu iskoristiti kao pružatelji rješenja za postojeće i buduće probleme. Ista tvrdnja se može primijeniti i drugdje.

Tvrtke trebaju rasti prema oblaku

Jednako kao i poljoprivreda, komunikacijske tehnologije prolaze kroz slične promjene. Zastarjele tehnologije svakodnevno remete rad tvrtkama, uz mnogo brige i dileme o utjecaju nepredviđenih promjena koje će imati na poslovanje. Danas je mnogo komunikacijskih platformi koje stoje na raspolaganju tvrtkama s kojima mogu podjednako doprijeti do potrošača i zaposlenika, jer više nije održiva praksa držati ih podalje u izolaciji jedno od drugoga. Tvrtke koje ne mogu neprimjetno raditi s e-mailom, chat-om, VoIP-om i virtualnim platformama su u nepovoljnijem položaju u odnosu na konkurente koji to mogu i to s telefonskom centralom u oblaku.
Usavršavajući ​​tradicionalne metode skladištenja i upravljanja komunikacijama, tvrtke mogu premjestiti svoje podatke na internet, transformirati ih kako bi se prilagodili promjenama unutar okruženja. Iskorištavanjem prednosti komunikacije u oblaku i virtualne telefonske centrale, tvrtke mogu ujediniti svoje komunikacije kako bi bile održivije.

Vlada Queensland-a u Australiji potiče svoje tvrtke da usvoje oblak iz nekoliko razloga. Neki od njih su:

  • Smanjeni IT troškovi jer više nema ulaganju u opremu;
  • Sposobnost povećivanja ili smanjivanja kapaciteta kako bi se zadovoljile potrebe tvrtke;
  • Podatci su pohranjeni na sigurno mjesto, stoga postoji arhiva u slučaju nužde;
  • Komunikacijski kanali su na jednoj platformi, omogućavajući vašem poslovanju lakšu komunikaciju i dijeljenje podataka izvan tradicionalnih metoda;
  • Pristup podatcima s bilo kojeg mjesta uz internet priključak, koji nudi prijeko potrebnu fleksibilnost radnih mjesta.

Ostaje za vidjeti kakvo će djelovanje vertikalne farme globalno imati u opskrbnoj prehrambenoj industriji, a da ne morate čekati da vidite prednosti oblaka iz prve ruke. Kako biste saznali više o tome kako se ujedinjuju komunikacije pri prelasku u oblak, nazovite nas i poboljšajte svoje poslovanje.

Podijeli: