Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Projektiranje ureda na temelju slike koju želite projicirati

Mi se bavimo rješenjima objedinjenih komunikacija, ali objedinjene komunikacije (ili unificirane komunikacije) nisu jedine koje omogućavaju poslovnu komunikaciju. Postoji jedan element poslovnog komuniciranja koji govori i otkriva bez ijedne izgovorene riječi. Govorimo o dizajniranju ureda u tvrtkama.Uredski dizajn odražava jasnu poslovnu sliku. Zamislite, na primjer, da ste kupac u dućanu informatičke opreme i dijelova, tražite dijelove za svoje računalo, dok je sve oko vas nemarno razbacano i neuredno. Ili da ste kod psihijatra privatnika gdje se u uredu, umjesto kauča ili plišane stolice nalazi samo tvrda drvena klupa. Dizajn ureda u kojem radite puno govori o poslu kojim se bavite i kvaliteti vašeg rada. Kako bi vam pomogli u dizajniranju, nudimo vam savjete na temelju vrste slike koju pokušavate generirati.

Startup: Čestitamo – ideja o startup-u koja je počela klijati u vašoj sobi studentskog doma napokon je zaživjela; osigurali ste dovoljno kapitala da bi opremili ured i prostor za primanje stranaka. Ali sad se postavlja pitanje: kako točno taj ured treba izgledati? Ako ste tehnološki startup i bavite se softverom, vjerojatno ste previše zauzet pisanjem koda pokušavajući zapeti za oko Mark Zuckerberg-u negoli što mislite o uredskom dizajnu. Srećom, niti ne trebate.  Za startup ured, vrijedi “manje je više“ -  golo, elegantno, minimalistički. Kad je u pitanju opremanje ureda, treba vam malo ali kvalitetno. To počinje s kreativnim izmjenama svrhe stvari, kao što je prikazano na slici, gdje građevinska skela sada služi kao moderni stolni stalak. Isto tako, nikada, ali nikada ne pribjegavajte kabinama (u call centru da, ali zbog sasvim druge namjene). Otvoreni tlocrti ne samo da izgledaju lijepo, već čine zaposlenike sretnijima.

Iznad svega, startup ured mora biti prožet karakterom. Uostalom, puno je startup-ova na tržištu, konkurencija je velika i morate se istaknuti, ali s ukusom.  Preporučamo staklene pregrade umjesto pregradnih zidova i puno daljnjeg svijetla. Cilj je dobiti prostor dizajniran za rad i igru,  koji uključuje biljarski stol ili stol za stolni tenis s klupicama za odmor.

Odvjetnički ured: Sad se okrećemo za punih 180''. U oštroj suprotnosti s opuštenim dizajnom startup ureda, odvjetnički uredski prostor mora biti usklađen s ozbiljnim potrebama svojih klijenata. Ali to što mora biti formalno ne znači da u potpunosti trebamo odbaciti estetiku i detalje. Pri projektiranju ureda, postoji jedna stvar koju treba imati na umu: klijenti će doći u nj i trebaju se osjećati ugodno. Na prvom mjestu to podrazumijeva svijetlo, puno danjeg svijetla. To će vam pomoći da se ublaži formalna, ustajala, hladna atmosfera koja se najčešće povezuje s odvjetničkim uredima. Ukoliko imate sobu za sastanke, najbolje je da ima staklene stijene ili prozirne panele. To ne samo da izgleda čišće i stvara dojam većeg prostora, već ukazuje na transparentnost koju vaš odvjetnički ured gaji u svojim odnosima i pristupu.

Ured u kući: najbolja stvar kod ureda u kući je ta da ne trebate ništa ikome dokazivati osim sebi. Za sve one koji su samozaposleni - ili koji rade od kuće zahvaljujući unificiranim komunikacijama koje koristi njihova tvrtka - kućni ured je apsolutni hit. I znate što? To nije nimalo lako. Čak i bez realizacije, vaš navodno savršeni posao može imati manjak produktivnosti. Vjerojatno nećete imati uredsku stolicu. Ako je previše mekana i plišana, možete besciljno ljenčariti, a ako je obična kuhinjska drvena, vjerojatno ćete ju češće izbjegavati. Dakle, presudno je da si osigurate savršenu stolicu; ergonomsku i da pridonosi dobrom poslu.

Druga dva važna faktora koja treba razmotriti su svjetla i prozori. Da biste radili, trebate umjereno svijetao prostor.  Sjedenje uz prozor ili mračna soba jednostavno nije ugodan prostor za bilo kakvu vrstu posla. Dakle, morate dizajnirati svoj kućni ured u blizini prozora, po mogućnosti onih s lijepim pogledom. Potom se možete zavaliti u vaš ergonomski stolac i dopustiti prirodnoj svjetlosti da vas nadahne u radu.  

Ali izgled prostora ne obavlja posao. Koliko god je dizajn bitan, infrastruktura je važnija. Po tom pitanju Skvid može pomoći.

Podijeli: