Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Optimiziranje mreže za VoIP

Sposobnost da učinkovito komunicirate sa svojim klijentima je presudna za uspjeh Vašeg poslovanja. Morate biti u mogućnosti slati i upravljati porukama iz više izvora. Morate biti u mogućnosti dobiti odgovore iz drugih resursa unutar nekoliko minuta kako bi vaši klijenti bili zadovoljni. Upravljanje svim tim komunikacijama u sustavu koji nije umrežen je užasno neučinkovito i neefikasno, ali postoje komunikacijska rješenja dizajnirana da vam olakšaju život, rad i poslovanje. Međutim, čak i najnaprednije rješenje treba biti optimizirano i podešeno za vaše potrebe. I baš kao na motoru bilo kojeg automobila, mreža na kojoj radi vaše VoIP rješenje treba povremeno podešavanje i provjeru kako bi bili sigurni da može ostvariti svoje najbolje performanse.

U VoIP rješenju, vaša mreža je poput bloka motora vašeg automobila. Ona je u srži onoga što vam je potrebno i ona pogoni vašu komunikaciju. Kao i kod svakog motora, ako napravite neke izmjene i promijenite ulje, možete postići da radi brže i glađe. Ako vam davatelj Internet usluga osigura optimalnu brzinu i promjeni kvalitetu usluge i sigurnosne postavke kako bi bili sigurni da vaš glasovni promet ima najviši prioritet, promjene i podešavanje koje ste učinili dati će vam puno bogatiji i jasniji glasovni protok, dok će vam i dalje biti moguće slanje i primanje podataka u više formata.

Završni segment kod optimizacije mreže za VoIP je preventivno održavanje. Prije negoli odete na dugo putovanje ili put koji je van uobičajenih ruta, na svom automobilu preporuča se, da promijenite ulje i pregledate motor. Isto možete učiniti i sa svojom mrežom. Ako ste upoznati sa nadolazećim vanjskim događajem na vašoj mreži poput zaposlenika koji će gledati utakmice Lige prvaka na svojim računalima ili unutarnjim događajem poput video nadzora koji će dodatno opteretiti vašu mrežu, provjerite da li su vaše postavke optimizirane za glatki prijenos glasa i videa .

Jeste li optimizirani?

Podijeli: