Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Holografski prikaz

Polako se odbrojavaju dani tehnologije i ekrana osjetljivih na dodir. Sve je izglednije da će nova holografska tehnologija puno ranije ugledati svjetlo dana i doći u primjenu negoli se to predviđalo. Dani tipkanja po zaslonima ekrana  polako dolaze svome kraju. 

Nova tehnologija otvara mogućnost personaliziranog 3D računarstva

Nema foršpana za film koji danas ne emitira reklamu za 3D nešto. Domaći proizvođač 3D printera naveliko reklamira svoj najnoviji proizvod. Ako odete u kazalište, doživjeti ćete drugu dimenziju, a u kinu uz naočale i ostalu opremu, treću. Za većinu kino prikazivača nema sumnje - 3D sigurno pobjeđuje. Samo treba slijediti trendove i personalizirati ponudu kroz osobno računarstvo.   

Prema rezultatima projekta iz Amerike, najnoviji trendovi 3D računarstva vezani su za zastarjevanje tehnologije koju posjeduju ekrani osjetljivi  na dodir. Najnovija tehnološka dostignuća nam omogućuju holografski prikaz priključenih uređaja poput mobitela ili tableta u kristalno jasnom 3D prikazu. Cijela stvar zvuči poprilično složeno, pa tako i Hussein El-Ghoroury,  izumitelj koji stoji iza svega, kaže da i jest bilo mukotrpno i da mu je trebalo punih osam godina kako bi cijela stvar u potpunosti zaživjela. Posebno se potrebno bilo usredotočiti na poboljšanje strujnih krugova kod holografske projekcije koja se može konsolidirati unutar pametnih uređaja i time proizvesti holografski prikaz iz kruga velikog kao žvakača guma.

Tehnologija poput ove se na prvu može učiniti poprilično skupom, ali dobra vijest je da El-Ghoroury predviđa da će biti prilično povoljna i svima dostupna. Prvi čipseti spremni  za tržište u 2015.-oj izlaze po cijeni od 30 dolara, što uopće nije loša cijena za živi, realni prikaz slike.

Mi ga u Skvidu jedva čekamo. Pridružite nam se u iščekivanju 3D-a.

Podijeli: