Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Gigabitna mreža za male i srednje tvrtke

Godinama je 10/100 mreža standard za internet u malim i srednjim tvrtkama. Međutim danas, kada su svi uređaji povezaniji nego ikad i kada većina stanovništva ima pametni telefon ili tablet, VoIP telefonija im uspješno svima ide ruku pod ruku.  Dijelom zahvaljujući potražnji za brzinom i propusnošču, lakše je i jeftinije negoli  ikada dosad nadograditi mrežu na Gigabit. Za male i srednje tvrtke to znači ne samo dobivanje potrebnih sposobnosti da podrže sve te dodatne uređaje, nego i olakšavanje učinkovitijeg  tijeka rada unutar organizacije, od pružanja bržeg pristupa repozitoriju datoteka, do  dijeljenja pisača, skenera i ostalih uređaja među radnicima, te pružanja pristupa internetu iz svih povezanih lokalnih radnih stanica.

Mnogi uređaji podržavaju gigabitnu mrežu. Ustvari, većina novije spojenih uređaja na mrežu su kompatibilni kao što su prijenosna računala, stolna računala i mrežni uređaji za pohranu podataka. Čak i mnogi kućni ruteri (usmjerivači) i switchevi  (preklopnici) se temelje na gigabitnoj mreži.  Pa zašto ih onda maksimalno ne iskoristiti? Neki  VoIP telefoni još uvijek u sebi sadržavaju 10/100 switch, što znači da bi pružili gigabitnu brzinu desktop računalu moraju pokrenuti drugu vezu da bi zaobišli telefon .

Sada postoji bolje rješenje. Uz dodatak za Yealink telefone, implementacija gigabitne mreže za vaše računalo je moguća bez dodavanja novih mrežnih priključaka za svaku od vaših radnih stanica. Yealink T32G i T38G pružaju vašim korisnicima ugrađeni gigabitni switch (prekidač), tako da oni mogu koristiti punu brzinu vaše mreže bez uskog grla koje su stariji  VoIP telefoni ponekad znali stvoriti.

Više puta su nas pitali: „Zašto baš gigabitna mreža?“ Uz jednostavno i troškovno učinkovito rješenje kao što su Yealink telefoni, naš odgovor je: „ A zašto ne?“

Podijeli: