Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Želite li da Vaši zaposlenici rade učinkovitije? Pomozite im da manje vremena provode radeći

Prirodno je da poduzetnici žele raditi danonoćno kako bi bili sigurni u svoj poslovni uspjeh - za poduzetnika uspjeh je jednako osobni koliko i financijski - i to može biti primamljivo za zaposlenike da čine isto. Svi znamo da previše rada može biti nezdravo, ali pretpostavljamo da kvalitetan rad u kraćem periodu može imati dugoročnu korist.  Zato guramo svoje zaposlenike da ostanu koji sat više na poslu sa argumentom da je to najbolje za poslovanje.

Prema nedavno objavljenoj globalnoj studiji radne snage, ovaj pristup može biti ranjavanje angažmana zaposlenika i, s druge strane, vaša  donja granica. Izvješće ističe praksu energiziranja radne snage kroz "održivi angažman." Tvrtke koje su odvojile vremena da bi se pobrinule o fizičkom, emocionalnom i socijalnom blagostanju svojih zaposlenika, ispunila su sva mjerila za održivi angažman, te su imali najviše operativnih margina nad svim testiranim tvrtkama. Također, te tvrtke su imale najniže stope fluktuacije zaposlenika.

"Za organizacije, izazov je pomak od njihovog tradicionalnog fokusa na dobivanje više od ljudi. Ulaganjem u jezgrovite  potrebe svojih  zaposlenika, oni oslobođeni, potaknuti i nadahnutiji daju više od sebe radeći, što je održivije, naravno", objašnjeno je u analizi studije.

U većini radnih okruženja, više od 70 posto zaposlenih smatra da je količina rada koju su bili dužni učiniti bila razumna, da je tvrtka to napravila na način da je bilo moguće uskladiti rad i osobni život, i da je radni angažman bio dovoljno fleksibilan kako bi se zadovoljile njihove potrebe . U neangažiranim radnim okruženjima, manje od 30 posto zaposlenika se osjećalo na isti način.

Drugim riječima, ako želite da vam zaposlenici ostanu angažirani (i u tom procesu budu učinkovitiji), nemojte ih pretrpati poslom i prekovremenim satima rada; potaknite ih da se usredotoče na svoj osobni život i dajte im fleksibilne radne mogućnosti. Zaposlenik koji donosi stres svog osobnog života na posao, vjerojatno neće ostvariti svoj pravi potencijal. Umjesto dodatnih sata rada, pronađite načine za svoje djelatnike kako da budu produktivniji, inteligentniji. Ključ za „win - win“ situaciju je rad sa zaposlenicima kako bi povećali svoju produktivnost , a ne samo broj sati kojih rade.

"Kako bi  nadopunile dobro osmišljen proces planiranja, organizacije mogu poduzeti kreativne pristupe pružanju ravnoteže, fleksibilnosti i bolje autonomije svima koji daju ljudima veću kontrolu nad svojim radnim životima", navodi se u izvješću.

Jedna od stvari koje volim u SKVID-u jest ta da smo učinili da naš posao pomogne tvrtkama da prigrle  točno ove vrste pristupa. Unificirane komunikacije povećavaju učinkovitost i fleksibilnost zaposlenika zato što je moguće učinkovito surađivati gdje god se vi nalazili. Kao rezultat toga, tvrtke mogu ponuditi svojim zaposlenicima veću autonomiju i mogu definirati stil života koji je najbolji za njih.  Zaposlenici su  angažiraniji, a poduzetnici zadovoljniji.

Podijeli: