Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

Što se komunikacijskim tehnologijama sprema u 2017.?

U svijetu komunikacijske tehnologije svaka godina označava početak novog digitalnog doba, s transformacijskim i razornim tehnologijama koje zahtjevaju da globalno i lokalno tržište
odgovori na njihov zahtjevni ulog.

Iako smo svi više-manje upoznati s popularnim terminima kao što su "mobilna radna snaga" i "internetske stvari", na putu stvaranja su i mnoge druge digitalne revolucije kojih vjerojatno još niste niti svjesni. Za sve tvrtke koje se oslanjaju na svoje poslovne telefonske centrale i objedinjene komunikacije, ovdje su samo neke stvarčice koje nam se spremaju ove godine.

1.Virtualna i proširena stvarnost

Prema preliminarnim istraživanjima udruge europskih informatičkih inženjera, do kraja 2017. godine 30 posto zaposlenika koristiti će proširenu tehnologiju virtualne stvarnosti (AR/VR). Ta digitalna sučelja će služiti poboljšanju angažiranosti kupaca i djelovati na rast poslovanja tvrtke. Ova tehnologija narasla je puno brže nego se očekivalo, a tvrtke mogu očekivati njezino usvajanje za širu radnu snagu puno ranije negoli je planirano. Prema našim procjenama do 2021. više od milijardu ljudi će redovito koristiti AR/VR platformu za pristup aplikacijama, sadržajima i podatcima.AR i VR ima veliki potencijal u svijetu komunikacije i suradnje  u tvz. "virtualnom radnom prostoru" dopuštajući zaposlenicima i klijentima da rade rame uz rame u potpuno virtualnom prostoru.

2. Pametni telefoni umjesto tableta

Sa sve lakšim prijenosnim računalima i sve većim pametnim telefonima, više je vjerojatnije da će doći do pada u korištenju tableta te s njihovim postupnim istiskivanjem s tržišta. Čaš štoviše, projekcije Deloitte-a predviđaju da će ih 2017. biti prodano 10 posto manje negoli 2016., točnije negdje oko 165 milijuna tableta manje. Međutim, zahvaljujući upravo objedinjenim komunikacijama tvrtke će se manje oslanjati na određeni hardver, te će isto korisničko iskustvo moći doživjeti radeći na mobilnom ili desktop sučelju gdje god ima internet veze.

3. Internetska sigurnost

Internetski napadi su u kontinuiranom porastu godinama unatrag, te se predviša da će tako ostati i na ovogodišnjoj razini s predviđanjem od više od 10 milijuna napada koji će se održati samo u ovoj godini. Ipak, to ne znači da moramo brinuti zbog svojih podataka i zlouporabi od strane internet kriminalaca. Postoji nekoliko načina s kojima tvrtke mogu zaobići digitalne prijetnje dok se još uvijek raste i razvija digitalna sposobnost. Decentralizacija (kao što je prelazak u oblak), dinamička obrana, geografsko filtriranje i potvrđivanje certifikata za priključenje uređaja samo su neki od načina s kojima tvrtke mogu ostati sigurne u svom digitalnom okruženju.

Podijeli: