Svaka priča vrijedna pričanja treba biti zabilježena u OBLAKU

5 dobrobiti od obuke djelatnika

U nekim tvrtkama obuka zaposlenika se provodi na način da se djelatnicima daju priručnici za čitanje uz očekivanje da će ih u zadanom roku pročitati i usvojiti pročitano. To smo viđali i ranije, a vjerujte mi, nikako nije dobro da se i danas tako radi jer to ne može dobro završiti.

Postoji više razloga zašto tvrtke pribjegavaju takvim elegantinijim rješenjima, a neke od najčešćih zabluda su te da su edukacije djelatnika veliki neobavezni trošak ili da će zaposlenici postati bolji na svom poslu tako da ga rade na svom radnom mjestu. Međutim, kada prava praksa stavi sve na svoje mjesto, trening postaje ulaganje i u zaposlenike i u tvrtku. A evo i pet razloga zašto:

Trening povećava produktivnost

Kada zaposlenici bolje razumiju svoj posao i svoje ciljeve, oni imaju već postotak realizacije ili čak iznad očekivanja. Studija o odgojnoj kvaliteti radne snage otkrila je da povećanje edukacije za 10% generira otprilike 8,6% povećanja produktivnosti.

Dodatno obrazovanje smanjuje potrebu za nadzorom

Osiguravanje saznanja zaposlenicima o tome što znači i kako biti uspješan u svojoj ulozi omogućuje rukovoditeljima i šefovima da upravljaju radnim aktivnostima, a ne da upravljanju djelatnicima. Tvrtka ima itekakve koristi od djelatnika koji svoje poslove obavljaju djelotvorno, negoli da imaju učinkovite menadžere koji su zaglavili okopavanjem korova u radu zaposlenika.

Podrška iz društva povećava zadovoljstvo zaposlenika

Trening radnicima daje priliku ne samo da bruse postojeće vještine, već i da nauče nove. Ta sposobnost da rastu na svojim pozicijama i da se osjećaju moćno ovisi i o važnoj percepciji pojedinca o njihovoj ulozi u društvu i u samoj tvrtki.

Zadovoljni, ciljano orijentirani zaposlenici se dulje drže zajedno

Top zaposlenici stalno traže mogućnosti za rast, a ako im rast nije omogućen unutar tvrtke, oni će tražiti izvan nje. Ostati konkurentan u današnjem poslovnom svijetu i zadržati najbolje talente je danas postao imperativ za svaku tvrtku, a to znači da djelatnicima treba ponuditi podršku i trening kakav traže.

Bolje obrazovani zaposlenici osiguravaju bolju zaradu

Iako točna brojka varira po industrijama, bolje poznavanje proizvoda, usluga i tvrtke općenito povećava sposobnosti djelatnika u osiguravanju viših prihoda. Bilo da se radi o izravnoj prodaji, marketingu ili radu u korisničkoj podršci, ulaganje u obrazovanje je nešto što svakome u tvrtki mora biti dostupno.

Učenje i razvoj počinje s ulaganjem u sve kako bi bili najučinkovitiji - zaposlenici, menadžeri i rukovoditelji. Kada tvrtke ulažu u obuku zaposlenika, oni brzo osjete povrat treninga kao uložene investicije kroz više vjernih, učinkovitih i produktivnih zaposlenika.

SKVID AKADEMIJA

U Skvidu ne samo da održavamo internu edukaciju i obuku, već održavamo i Skvid akademiju kako bi našim zaposlenicima osigurali obuku koja im je potrebna da biste dobili najviše od Skvid rješenja i usluga.

Trening uživo

Certificirani treneri Skvid akademije održavaju do četiri treninga tjedno uživo s troškom od nula kuna. Korisnici pristupaju webinaru na korisničkom sučelju Skvid-a gdje se prijavljuju za tečajeve koji odgovarauj njihovim potrebama i razinama vještina. Teme se razlikuju od dana do dana, a uglavnom se radi o primjenama i izgradnji profesionalnih rješenja iz Skvida. Svaka klasa zaključuje sesiju s pitanjima i odgovorima.

e-učenje

Skvidov sustav za upravljanje učenjem omogućava pristup na zahtjev tečajevima uvodne razine uživo iz tvrtke putem trening programa. To čini Skvid akademiju svakodnevno dostupnom tijekom cijelog dana.

Namjenski daljinski trening

Sastanci uživo su strukturirani slično kao i redoviti tečajevi uživo. Međutim, oni se provode isključivo za jednog kupca i prilagođeni su potrebama te tvrtke.

Namjenski trening

Trening na licu mjesta nudi kupcima jedinstvenu priliku dobiti interaktivne instrukcije s do 25 zaposlenih na svojoj lokaciji ili po izboru.

Kontaktirajte nas na 01/444-0000 za više informacija o dostupnim tečajevima ili se za obuku obratite svom Skvid predstavniku.

Podijeli: